Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


   Την 1η Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους  το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων την καθιέρωσε ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Ο θεματικός άξονας της ημέρας αυτής είναι: <<Σχολικός Αθλητισμός-Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραoλυμπιακά Αθλήματα.
   Στις 5 Οκτωβρίου λοιπόν τα παιδιά του σχολείου μας παρακολούθησαν βίντεο σχετικό με τον θεματικό άξονα της ημέρας και τις υπόλοιπες ώρες έγινε μάθημα, ενώ την επόμενη ημέρα πήγαμε εκδρομή στο Λίντο soccer. Εκεί πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, σκυταλοδρομίες, αθλοπαιδειές όπου τα παιδιά αποκόμισαν όλα τα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.
   Η Β' τάξη παρουσίασε τη <<Διελκυστίνδα>> και το παιχνίδι <<πέρασμα στεφανιού στον κύκλο>>. Η Γ' τάξη έπαιξε τις <<ουρίτσες>> και το <<ποιος θα σπάσει το μπαλόνι στο πόδι>>. Η Δ' τάξη μας διασκέδασε με την αυγοδρομία και η Ε' τάξη με τη σκυταλοδρομία  <<χτίζω και χαλώ>>. Τα παιδιά της ΣΤ' τάξης μας παρουσίασαν δύο παραολυμπιακά αθλήματα: δρόμο ταχύτητας με αναπηρία στο άνω άκρο και δρόμο αντοχής τυφλών. Μια ομάδα κοριτσιών  εκτέλεσε πρόγραμμα ακροβατικής γυμναστικής και στο τέλος απολαύσαμε ένα εξαιρετικό αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα στα αγόρια του ΣΤ1' και ΣΤ2'.


















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου